-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12222 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

با توجه به آيه أَحْسَنَ كُلَّ شَيْءٍ خَلَقَه چراخداوند موادمخدر مانند: حشيش، ترياك و... را خلق كرده است؟ آيا فوايد ديگري دارند؟

پرسشگر محترم! در پاسخ به چندنكته توجه فرماييد:

1. هيچ موجودي و شيء در ذات خود بد نيست; بلكه بدي نوعي حالت است كه در هنگام مقايسه ميان دو شيء پديد ميآيد. بنابراين، خداوند متعال تمام موجودات و اشيأ را به خوبي و نيكويي خلق كرده و نظام آفرينش نظام احسن است; چنان كه قرآن كريم ميفرمايد: الَّذِيَّ أَحْسَنَ كُلَّ شَيْءٍ خَلَقَهُو وَ بَدَأَ خَلْقَ الاْ ?ًِنسَـَنِ مِن طِينٍ ;(سجده،7) او همان كسي است كه هر چه را آفريد نيكو آفريد، و آغاز آفرينش انسان را از گل قرار داد.

2. انسان با استفاده از اختياري كه دارد ميتواند از مخلوقات ـ اعم از موجودات زنده و غير زنده (اشيأ) ـ به خوبي و در راستاي پيشرفت و رسيدن به مراحل كمال استفاده كند، و همچنين ميتواند از مخلوقات در راههاي نامشروع خطرناك و مُضر استفاده كند; انسان از اشيايي مثل چاقو، اسلحه، ترياك، حشيش و... ميتواند براي خوردن ميوه، ذبح حيوانات برقراري عدالت و مقابله با زورگويان، مصارف و توليد دارو و درمان بيماريهاي مختلف استفاده كند و نيز ميتواند براي قتل، تجاوز، تباه كردن عمر و لذتهاي كاذب و غفلتآور استفاده نمايد.

پس، خلقت خداوند احسن و نيكو است، ولي اين انسانها هستند كه از مخلوقات در راههاي غير صحيح و ضرر آور سوء استفاده ميكنند.(ر.ك: مجموعه آثار، شهيد مطهري، ج 1، ص 148ـ212، انتشارات صدرا / تفسير نمونه، آيت اللّه مكارم شيرازي و ديگران، ج 27، ص 459، ج 2، ص 365، دارالكتب الاسلامية، تهران.)

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.